sobota 3. dubna 2021

Recept: Fit Cottage bulky

Přeji krásný podvečer

Pokud vás nenapadá, co k večeři a třeba se vám zrovna nechce vařit, nebo nemáte na dlouhé vaření teplé večeře čas, zkuste si upéct tyhle fit bulky z cottage sýru a špaldové mouky, jako alternativu pečiva. 
 
Úspěch zaručen, za mě velká spokojenost, splnily očekávání a navíc jsou daleko výživnější, než klasické pečivo, samozřejmě i zdravější a nabité bílkovinami👌

Tohle je základní recept, do kterého můžete přidat třeba 1-2 stroužky česneku, které se do cottage bulek skvěle hodí, sušená rajčata, bazalku, nebo jiné bylinky a různá semínka.

RECEPT

- 350g hladké špaldové mouky
- 400g cottage sýru
- 2 vejce
- kypřící prášek
- sůl
- slunečnicová semínka 🌻

Těsto propracujeme nejlépe navlhčenýma rukama a necháme 5 minut odležet. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C cca 30-35 minut, dokud bulky nezezlátnou (uvnitř zůstávají měkké).


❗Těsto je docela dost lepivé, nelekejte se toho a máčejte si ruce nejlépe při každé nové bulce.

Pokud vás recept zaujal, budu moc ráda, když vyzkoušíte a dáte mi vědět do komentářů, jak vám chutnalo a nebo jak jste si bulky vylepšili. Budu se těšit.

2 komentáře:

  1. A tyhle bulky vyzkoušíme brzy !!!!Děkuju moc za tip.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!❤️

Úvod: Fit & Food blog

Krásný den 🌅     FIT FOOD BLOG    Ráda bych se nejdříve trochu představila. Jmenuji se Kamila a dlouhodobě se zajímám o vše spojené se z d...

Translate